Klep kriogenik pikeun aplikasi LNG

1. Pilih klep pikeun layanan cryogenic 

Milih klep pikeun aplikasi kriogenik tiasa rumit pisan. Anu mésér kedah ngémutan kaayaan di kapal sareng di pabrik. Sumawona, pasipatan khusus cairan cryogenik peryogi kinerja klep khusus. Pilihan anu leres mastikeun reliabilitas pepelakan, panangtayungan alat, sareng operasi anu aman. Pasar LNG global nganggo dua desain klep utama.

Operator kedah ngirangan ukuran pikeun ngajaga bak gas alam sakedik mungkin. Aranjeunna ngalakukeun ieu ngalangkungan LNG (gas alam cair, gas alam cair). Ku niiskeun sakitar gas alam janten cair. -165 ° C. Dina suhu ieu, klep isolasi utama kedah tetep jalan

2. Naon anu mangaruhan desain klep?

Suhu ngagaduhan pangaruh penting kana desain klep. Salaku conto, pangguna panginten peryogi pikeun lingkungan anu populér sapertos Wétan Tengah. Atanapi, panginten cocog pikeun lingkungan anu tiis sapertos sagara kutub. Duanana lingkungan tiasa mangaruhan ketang sareng katahanan klep. Komponén klep ieu kalebet awak klep, bonét, bobot, segel batang, klep bal sareng korsi klep. Kusabab komposisi bahan anu béda, bagian-bagian ieu ngalegaan sareng ngontrak dina suhu anu béda。

Pilihan aplikasi Cryogenic

Pilihan 1:

Operator nganggo klep dina lingkungan anu tiis, sapertos rig minyak di laut kutub.

Pilihan 2:

Operator nganggo klep pikeun ngatur cairan anu jauh di handapeun beku.

Dina kasus gas anu gampang kaduruk, sapertos gas alam atanapi oksigén, klep éta ogé kedah leres-leres beroperasi nalika aya kahuruan.

3. Tekanan

Aya penumpukan tekanan salami penanganan normal tina kulkas. Ieu kusabab ningkatna panas lingkungan sareng pembentukan uap salajengna. Perhatosan khusus kedah dilaksanakeun nalika ngarancang sistem klep / pipa. Hal ieu ngamungkinkeun tekanan ngawangun.

4. Suhu

Parobihan suhu gancang tiasa mangaruhan kasalametan pagawé sareng pabrik. Kusabab komposisi bahan anu béda sareng panjang waktos aranjeunna tunduk kana kulkas, masing-masing komponén klep kriogenik ngembang sareng kontrak dina harga anu béda.

Masalah anu penting anu sanés nalika nanganan kulkas nyaéta kanaékan panas tina lingkungan sakitar. Kanaékan panas ieu anu nyababkeun pabrik ngasingkeun klep sareng pipa

Salaku tambahan kana kisaran suhu anu luhur, klep ogé kedah ngagaduhan tantangan anu cukup. Pikeun hélium liquefied, suhu gas cair turun janten -270 ° C.

5. Fungsi

Sabalikna, upami suhu turun janten nol mutlak, fungsi klep janten nangtang pisan. Klep kriogenik nyambungkeun pipa sareng gas cair ka lingkungan. Éta ngalakukeun ieu dina suhu lingkungan. Hasilna tiasa janten bénten suhu dugi ka 300 ° C antara pipa sareng lingkungan.

6. Kekecapan

Bédana suhu nyiptakeun aliran panas tina zona haneut kana zona tiis. Éta bakal ngarusak fungsi normal klep. Éta ogé ngirangan efisiensi sistem dina kasus anu parah. Ieu janten perhatian khusus upami és kabentuk dina tungtung haneut.

Nanging, dina panerapan suhu rendah, prosés pemanasan pasip ieu ogé dihaja. Prosés ieu dipaké pikeun ngégél batang klep. Biasana, batang klep disegel ku plastik. Bahan ieu henteu tahan dina suhu anu handap, tapi segel logam performa tinggi tina dua bagian, anu sering gerak dina arah anu berlawanan, ngan mahal pisan sareng ampir teu mungkin.

7. Sealing

Aya solusi anu saderhana pisan pikeun masalah ieu! Anjeun mawa palastik anu dianggo pikeun ngégél batang klep ka daérah anu suhu na normal. Ieu ngandung hartos yén panyegel tina batang klep kedah dijaga dijauhkeun tina cairanana.

8. Katilu ngimbangan klep isolasi ketat Rotary

Offset ieu ngamungkinkeun klep dibuka sareng nutup. Aranjeunna gaduh sakedik gesekan sareng gesekan nalika dioperasikeun. Éta ogé nganggo torsi bobot pikeun ngadamel klep langkung ketat. Salah sahiji tantangan tina panyimpenan LNG nyaéta rongga anu kajebak. Dina rongga ieu, cairanana tiasa ngabareuhan sacara peledak langkung ti 600 kali. Klep isolasi ketat tilu-rotasi ngaleungitkeun tantangan ieu.

9. Single sareng baffle check valves

Klep ieu mangrupikeun komponén konci dina alat-alat cair sabab nyegah karusakan anu disababkeun ku aliran mundur. Bahan sareng ukuran penting tinimbangan sabab klep kriogenik mahal. Hasil klep anu salah tiasa ngabahayakeun.

Kumaha cara insinyur mastikeun ketatna klep kriogenik?

Bocor mahal pisan nalika nganggap biaya mimiti ngadamel bénsin kana kulkas. Éta ogé bahaya.

Masalah anu ageung sareng téknologi cryogenik nyaéta kamungkinan kabocoran korsi klep. Anu mésér sering nganggap enteng pertumbuhan radial sareng linier bobot dina hubungan awak. Upami pembeli milih klep anu leres, aranjeunna tiasa nyingkahan masalah di luhur.

Perusahaan urang nyarankeun ngagunakeun klep suhu handap tina stainless steel. Salila operasi sareng gas cair, bahan na réspon saé pikeun gradién suhu. Klep kriogenik kedah nganggo bahan panyegelan anu cocog kalayan cangkéngna dugi ka 100 bar. Salaku tambahan, ngalegaan bonét mangrupikeun fitur anu penting pisan kusabab éta nangtukeun kedap tina gagang batang.


Pos waktos: Mei-13-2020