Kumaha carana milih bahan klep dina kaayaan suhu anu luhur

Dina sistem pangiriman cairan, klep mangrupikeun komponén kontrol anu teu tiasa diperyogikeun, anu utamina ngagaduhan fungsi régulasi, pangalihan, anti arus balik, cut-off, sareng shunt. Klep ieu seueur dianggo dina industri sareng lapangan sipil. Klep suhu luhur mangrupikeun jenis anu biasa dianggo dina klep. Pasipatan spésipik na sapertos kieu: kinerja pemadam kebakaran anu saé, panineungan jero tiasa dilakukeun; las alus; nyerep pangaruh anu saé, sesah ngaruksak ku kekerasan; Temper brittleness nuju janten kirang sareng sajabina. Aya seueur jinis klep suhu luhur. Anu langkung umum nyaéta suhu luhurklep kukupu, suhu-luhur klep bal, saringan suhu luhur, sareng suhu luhur klep gerbang.

Katup suhu luhur kalebet katup gerbang suhu luhur, klep tutup suhu luhur, klep cek suhu luhur, klep bal suhu luhur, klep kukupu suhu luhur, klep jarum suhu luhur, klep throttle suhu luhur, sareng tekanan-suhu luhur ngirangan klep. Diantarana, anu langkung sering dianggo nyaéta klep gerbang, klep dunya, klep cek, klep bal sareng klep kupu-kupu

Kaayaan kerja suhu luhur utamina kalebet suhu sub-tinggi, suhu luhur Ⅰ, suhu luhur Ⅱ, suhu luhur Ⅲ, suhu luhur Ⅳ, sareng suhu luhur Ⅴ, anu bakal diwanohkeun nyalira dihandap.

Industry

1. Suhu Sub-luhur

Suhu sub-luhur hartosna suhu kerja klep na aya di daérah 325 425. Upami sedengna nyaéta cai sareng uap, WCB, WCC, A105, WC6 sareng WC9 utamina dianggo. Upami sedeng nyaéta minyak anu ngandung walirang, C5, CF8, CF3, CF8M, CF3M, sareng sajabana, anu tahan ka korosi sulfida, utamina dianggo. Éta kalolobaanana dianggo dina alat pangurangan atmosfir sareng tekanan sareng alat coking anu ditunda dina kilang pemurnian. Dina waktos ayeuna, klep tina CF8, CF8M, CF3 sareng CF3M henteu dianggo pikeun résistansi korosi larutan asam, tapi dianggo pikeun produk minyak anu ngandung walirang sareng pipa minyak sareng gas. Dina kaayaan ieu, suhu kerja maksimum CF8, CF8M, CF3 sareng CF3M nyaéta 450 ° C.

 

2. Suhu luhur

Nalika suhu kerja klep na 425 550 ℃, éta mangrupikeun kelas suhu luhur I (disebat kelas PI). Bahan utama klep kelas PI nyaéta "suhu tinggi Ⅰ kelas kromium karbon sedeng nikel bumi titanium kualitas luhur baja tahan panas" sareng CF8 salaku bentuk dasar dina standar ASTMA351. Kusabab grade PI mangrupikeun nami khusus, konsép stainless steel suhu luhur (P) kalebet di dieu. Kusabab kitu, upami médium damel nyaéta cai atanapi uap, sanaos wC6 suhu-suhu luhur (t≤540 ℃) atanapi WC9 (t≤570 ℃) ogé tiasa dianggo, sedengkeun produk minyak anu ngandung walirang ogé tiasa dianggo baja suhu luhur C5 (ZG1Cr5Mo), tapi Aranjeunna henteu tiasa disebat PI-kelas di dieu.

 

3. Suhu luhur II

Suhu damel klep nyaéta 550 650 ℃, sareng éta diklasifikasikeun salaku suhu luhur Ⅱ (disebut P Ⅱ). Kelas klep suhu luhur kelas P mainly utamina dianggo dina alat catalytic cracking minyak beurat kilang saring. Éta ngandung klep gerbang tahan-tahan pinding suhu luhur anu dianggo dina nozel tilu rotasi sareng bagian sanésna. Bahan utama klep kelas PⅡ nyaéta "suhu tinggi Ⅱ kelas kromium karbon sedeng nikel bumi titanium tantalum bertulang baja tahan panas" kalayan CF8 salaku bentuk dasar dina standar ASTMA351.

 

4. Suhu luhur III

Suhu damel klep nyaéta 650 730 ℃, sareng éta diklasifikasikeun salaku suhu luhur III (disebut PⅢ). Kelas klep suhu luhur kelas PⅢ utamina dianggo dina unit catalytic catalytic cracking minyak ageung di kilang pemurnian. Bahan utama klep suhu kelas tinggi PⅢ nyaéta CF8M dumasar kana ASTMA351.

 

5. Suhu luhur Ⅳ

Suhu damel klep nyaéta 730 816 ℃, sareng dipeunteun suhu luhur IV (disebat PIV pondokna). Wates luhur suhu kerja klep PIV nyaéta 816 ℃, kusabab suhu pangluhurna anu disayogikeun ku ASMEB16134 tingkat tekanan-suhu standar anu dipilih pikeun desain klep nyaéta 816 ℃ (1500υ). Salaku tambahan, saatos suhu damel ngalangkungan 816 ° C, baja caket kana lebet daérah suhu penempaan. Dina waktos ayeuna, logam aya dina zona deformasi palastik, sareng logamna ngagaduhan plastisitas anu saé, sareng sesah tahan tekanan kerja sareng gaya dampak anu luhur sareng ngajagi tina deformasi. Bahan utama klep P is nyaéta CF8M dina standar ASTMA351 salaku bentuk dasarna "suhu luhur Ⅳ sedeng karbon kromium nikel molibdenum bumi titanium tantalum bertulang baja tahan panas". CK-20 sareng ASTMA182 standar F310 (kalebet eusi C ≥01050%) sareng stainless steel tahan panas F310H.

 

6, suhu luhur Ⅴ

Suhu damel klep langkung luhur tibatan 816 ℃, disebat P, klep suhu luhur PⅤ (pikeun klep tutup, henteu ngatur klep kukupu) kedah nganggo cara desain khusus, sapertos lapisan pinding insulasi atanapi cai atanapi gas Tiis tiasa mastikeun operasi normal tina klep. Ku alatan éta, wates luhur suhu kerja klep suhu kelas PⅤ henteu ditangtukeun, kusabab suhu kerja klep kontrol henteu ngan ukur ditangtukeun ku matéri, tapi ku cara desain khusus, sareng prinsip dasar tina metode desain nya sami. Klep suhu luhur kelas PⅤ tiasa milih bahan anu wajar anu tiasa nohonan klep numutkeun medium kerja na sareng tekanan damel sareng metode desain khusus. Dina klep suhu kelas tinggi P,, biasana klep flapper atanapi klep tina klep flapper flue atanapi klep kukupu biasana dipilih tina paduan suhu-tinggi HK-30 sareng HK-40 dina standar ASTMA297. Tahan korosi, tapi teu tahan nahan shock sareng tekanan tinggi beban.


Pos waktos: Jun-21-2021